Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Image Added

Suomessa RC-autojen yleisimmät kokoluokat ovat 1:12, 1:10 ja 1:8. RC on lyhennys englannin kielisistä "radio control" -sanoista, ja se tarkoittaa suomeksi radio-ohjattavaa. RC-autoilla ajetaan pääasiassa matto-, maasto- ja asvalttiradoilla. RC-autoja saa sekä taka- että nelivetoisina sekä sähkö- että polttomoottorilla monissa eri mittakaavoissa.  

Useimmat RC-autot kootaan itse rakennussarjasta, mutta osa myytävistä RC-autoista on koottu osittain valmiiksi. RC-autoissa säätöjen määrä on lähes yhtä suuri kuin 1:1 autoissakin. Mm. pyöränkulmat, iskunvaimentimet ja viritetyissä luokissa moottorit ovat säädettävissä. Renkaita löytyy eri kuvioilla ja kovuuksilla lukematon määrä eri RC-autoluokkiin.  

RC-autoilu on Suomessa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton eli AKK-Motorsport ry:n alainen laji. RC-autoilun suurimmat harrastajamäärät löytyvät USA:sta ja Japanista, koska siellä ovat myös suurimmat RC-autojen valmistajat. Myös Euroopassa toimii suuri joukko hieman pienempiä RC-autojen valmistajia. MM- ja EM-kilpailuja järjestetään monissa eri luokissa ympäri maailmaa joka vuosi.  

RC-autoharrastus pääsee täyteen vauhtiinsa silloin, kun liittyy kerhon jäseneksi. Kilpailuissa ajaminen tuo harrastukseen paljon enemmän syvyyttä kuin yksin ajaminen. RC-autokerhoilla on omat harjoitusvuorot, joissa kerhon jäsenet ajavat ja säätävät autojaan. Osalla kerhoista on käytössä kerhoauto, jota kaikki aloittelijat voivat kokeilla ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan.

Viimeksi päivitetty

Recently Updated
typespage, comment, blogpost, spacedesc
max10
hideHeadingtrue
themeconcise

Kalenteri

Team Calendars
defaultViewlist
idac9179fa-9289-4b9c-9959-8d1b4b202b64

Uutiset

Blog Posts
max3
contentexcerpts