Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 12 Next »

Suomessa RC-autojen yleisimmät kokoluokat ovat 1:12, 1:10 ja 1:8. RC on lyhennys englannin kielisistä "radio control" -sanoista, ja se tarkoittaa suomeksi radio-ohjattavaa. RC-autoilla ajetaan pääasiassa matto-, maasto- ja asvalttiradoilla. RC-autoja saa sekä taka- että nelivetoisina sekä sähkö- että polttomoottorilla monissa eri mittakaavoissa.  

Useimmat RC-autot kootaan itse rakennussarjasta, mutta osa myytävistä RC-autoista on koottu osittain valmiiksi. RC-autoissa säätöjen määrä on lähes yhtä suuri kuin 1:1 autoissakin. Mm. pyöränkulmat, iskunvaimentimet ja viritetyissä luokissa moottorit ovat säädettävissä. Renkaita löytyy eri kuvioilla ja kovuuksilla lukematon määrä eri RC-autoluokkiin.  

RC-autoilu on Suomessa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton eli AKK-Motorsport ry:n alainen laji. RC-autoilun suurimmat harrastajamäärät löytyvät USA:sta ja Japanista, koska siellä ovat myös suurimmat RC-autojen valmistajat. Myös Euroopassa toimii suuri joukko hieman pienempiä RC-autojen valmistajia. MM- ja EM-kilpailuja järjestetään monissa eri luokissa ympäri maailmaa joka vuosi.  

RC-autoharrastus pääsee täyteen vauhtiinsa silloin, kun liittyy kerhon jäseneksi. Kilpailuissa ajaminen tuo harrastukseen paljon enemmän syvyyttä kuin yksin ajaminen. RC-autokerhoilla on omat harjoitusvuorot, joissa kerhon jäsenet ajavat ja säätävät autojaan. Osalla kerhoista on käytössä kerhoauto, jota kaikki aloittelijat voivat kokeilla ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan.

Viimeksi päivitetty

Kalenteri

 1. EDIT THE CALENDAR

  Customise the different types of events you'd like to manage in this calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 2. RESTRICT THE CALENDAR

  Optionally, restrict who can view or add events to the team calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 3. SHARE WITH YOUR TEAM

  Grab the calendar's URL and email it to your team, or paste it on a page to embed the calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 4. ADD AN EVENT

  The calendar is ready to go! Click any day on the calendar to add an event or use the Add event button.

  #legIndex/#totalLegs
 5. SUBSCRIBE

  Subscribe to calendars using your favourite calendar client.

  #legIndex/#totalLegs

 

 • No labels