Radio-ohjattavien PM-kisat Vaasassa 11-13.8.2023.

Vaasan Pitkämäessä sijaitseva radio-ohjattavien polttomoottoriautojen rata isännöi tulevana viikonloppuna vuoden 2023 Pohjoismaiden mestaruuskisaa.

Kisaan on saatu mukaan suomalaiset huippukuskit sekä kuljettajia Ruotsista ja Balttian maista ja osallistujina on myös kaksi ammattilaiskuljettajaa maailman huipulta David Ronnefalk ja Robert Battle.

Ruotsalainen Ronnefalk on 1/8 -polttomoottoriluokan maailmanmestari vuodelta 2016 sekä lajin hallitseva Euroopanmestari vuodelta 2022.

Espanjasta saakka Vaasa matkustava Robert Battle on 1/8 -polttomoottoriluokan maailmanmestari vuodelta 2012.

Molemmilla kuljettajilla on yllämainittujen lisäksi useita Euroopanmestaruustitteleitä ja muita podium-sijoituksia arvokisoista, Ronnefalkilla myös muista luokista.

Radio-ohjattavien 1/8-kokoluokan autojen poltto- ja sähkömoottorikrossiluokkien PM-kisat ajetaan vuosittain eri maissa yhtenä viikonloppuna. Polttomoottoriluokan M-8 autoissa on 3.5-kuutioiset voimanlähteet ja polttoaineena käytetään metanolin ja nitrometaanin sekoitusta. Sähköluokan M-8e autoissa on voimanlähteinä sähkömoottorit ja energialähteinä käytetään litium-polymeeriakkuja. 

Tervetuloa jännittämään ja kuuntelemaan pärinää Pitkämäkeen Karting Radan alueelle Rantamaantielle viikonloppuna. Perjantaina 11.8 ajetaan harjoituskierroksia klo 15:00-20:00

Lauantai on aika-ajopäivä, alkueriä ajetaan 11:30-20:00. Sunnuntaina ajetaan luokkien eri finaalit klo 09:00-17:00. Kisapäivän päättävä polttomoottoriluokan A-finaali kestää 45 minuuttia.

Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy. Rata-alueella on kahvio.

Tilaisuus on ulkoilmatapahtuma. Rata-alueella on yleisölle rajattu alue kisan seuraamiseen.

Tervetuloa!